Ev yapımı üzüm sirkesi tarifi

ƬuaƝa

ADMİN
Yönetici
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
13,938
Tepkime puanı
3,532
Puanları
113
Konum
Ukrayna Kiev


Ev yapımı üzüm sirkesi tarifi

Mevsimi geldiğinde bağları, asmaları dolduran güzeller güzeli üzümler... Onların faydalarından diğer aylarda da yararlanmak gerek. Bu nedenle zamanı geldiğinde, üzümlerin en tatlı halleriyle sirke hazırlamak için sıvayın kollarınızı.
Malzemeler:
  • 1,5 kilo dilediğiniz cinsten üzüm
  • 2,5 litre su
  • 1/2 çay bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
Üzümleri saplarından ayırarak cam bir kavanoza aktarın. Üzerine su ilave edin ve yaklaşık 20 gün boyunca ağzı sıkıca kapalı bir biçimde bekletin. 20. günün sonunda üzerinde oluşan sirke anasını alın. Tuz, bal ve nohut ekleyerek 30 gün kadar bekletin. Ardından süzdürerek afiyetle tüketin.

Not: Elinizde sirke anası varsa bal, bulgur ve nohut kullanmanıza gerek olmadan sirke yapabilirsiniz.
 

HANIMAĞA

Administratör
Yönetici
Katılım
13 May 2012
Mesajlar
41,721
Tepkime puanı
8,934
Puanları
0
Emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler...
 

Benzer konular


Üst