Elmalı Kurabiye

ƬuaƝa

ADMİN
Yönetici
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
13,938
Tepkime puanı
3,532
Puanları
113
Konum
Ukrayna Kiev

Elmalı Yumuşak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket margarin yada tereyağı (250 gram)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • Aldığı kadar un ( 3 buçuk 4 su bardağı civarı un gidiyor. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olucak)
İç harcı için;

  • 3 adet orta boy elma 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz (isteğe göre)
Üzeri için;

  • Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak elmaları soyup rendeliyoruz.
  2. Suyunu süzüyoruz.
  3. Kısık ateşle kavurmaya başlıyoruz rengi değişince tarçın ve cevizi ekleyip 5 dakika daha kavurup soğumaya bırakıyoruz.
  4. Hamur için oda sıcaklığındaki tereyağını ,yoğurdu ,sıvı yağı ,pudra şekerini ve nişastayı ekleyip yoğuruyoruz.
  5. Daha sonra azar azar ve eleyerek unu ilave ediyoruz. (Ele yapışmayan bir kıvam olması gerekli)
  6. Yoğurduktan sonra şekil verip iç harcı ekledikten sonra 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
NOT: Çok kızarırsa hamur kuruyabiliyor. Hafif pembeleşmesi yeterli pişmiş oluyor.

AFİYET OLSUN
 

F@ROZ

TEKNİK ADMİN
Yönetici
Katılım
4 Şub 2010
Mesajlar
59,789
Tepkime puanı
13,564
Puanları
128
Konum
Kocaeli
Emeklerin için çok teşekkür ederim..
 

Üst