Boyoz

ƬuaƝa

ADMİN
Yönetici
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
13,938
Tepkime puanı
3,532
Puanları
113
Konum
Ukrayna Kiev


Boyoz Tarifi


Malzemeler
  • 6 adet yufka
Yufkalara sürmek için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı;
  • Beyaz peynir
Bekletileceği Sos;
  • 1 şişe maden suyu (200 ml)
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
  • Yumurta sarısı
Boyoz Tarifi Yapılışı
  1. Öncelikle yufkaları ıslatmak için yağla suyu derin bir kasede karıştırın. Yufkanın bir tanesini düz bir zemine serin.
  2. Üzerine bolca fırçayla yağlı sudan sürüp ikiye katlayın. ( büyük D şeklinde olacak ) sonra bıçakla dörde bölün ve geniş tarafına beyaz peynir koyun.
  3. Kenarlarlarını kıvırmadan rulo şeklinde sarıp gül böreği şekli verin. Dikdörtgen borcam boyutundaki fırın tepsisine boyozları sıkışık bir şekilde yan yana dizin.
  4. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Derin bir kapta yağı sodayı ve suyu çırpıp boyozların üzerine eşit bir şekilde gezdirip dökün.
  5. Üzerini streç filmle kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin. Sabah olunca suyun büyük bir bölümünü çekmiş oluyor ama yine tepside biraz su kalıyor çekmediğini sanmayın. Bu süre yeterli geliyor.
  6. Boyozları fırın tepsisine aralıklı dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
 

F@ROZ

TEKNİK ADMİN
Yönetici
Katılım
4 Şub 2010
Mesajlar
59,789
Tepkime puanı
13,564
Puanları
128
Konum
Kocaeli
Emeklerin için çok teşekkür ederim..
 
Üst