Arabaşı Çorbası

ƬuaƝa

ADMİN
Yönetici
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
13,938
Tepkime puanı
3,532
Puanları
113
Konum
Ukrayna Kiev


Arabaşı Çorbası Tarifi

Malzemeler
  • 2 tane kalçalı but
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber, tuz
  • Yarım limon suyu
  • 2 litre su
Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı
Kışın olmazsa olmazı, buz gibi soğuk havalarda içimizi ısıtan, soğuk algınlığına şifa bu çorbamızın tadından vazgeçemeyeceksiniz. Mutlaka yapmanızı tavsiye ediyorum. Genelde tavuk göğsüyle yapılır ama saman gibi gelir bana öylesi. O yüzden hep kalcalı but kullanırım.
  1. Önce tavuğumuzu suyumuzla tencereye koyup pişiriyoruz.
  2. Ardından etleri didikleyip üzerine tuz ve karabiber atıyoruz.
  3. Ayrı bi tencerede unumuzu yağlarla biraz kavuruyoruz ve salçayı ekleyip bi kac karıştırdıktan sonra yavas yavas haşladığımız sudan ekleyip cırpma teli ile karıştırıp homojen hale gelene kadar buna devam ediyoruz.
  4. Tavukları ekliyor ve altını açıyoruz. Un kokusu gidip üzerindeki köpüklenme gidene kadar bi miktar kaynatıyoruz. Mis gibi çorbamiz hazır oluyor.



 

HANIMAĞA

Administratör
Yönetici
Katılım
13 May 2012
Mesajlar
41,721
Tepkime puanı
8,934
Puanları
0
Emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler...
 

Üst